Uutuus! Teemme nykyisin myös foliointeja ja preeglauksia.

parrot

Tietoa efekteistä

Emme usko, että edes itse Gutenberg osasi unelmoida viime vuosina tapahtuneesta painotuotteiden erikoisefektien määrän suuresta kasvusta. Teemme Merkopainossa erilaisia laminointeja, lakkauksia ja kohdelakkauksia. Tavallisten lakkausten rinnalle on tullut loputon viidakko erilaisia kohdelakkausmenetelmiä ja -mahdollisuuksia. Katso tuotevalikoimastamme lisää. Efektit lisäävät painotuotteilla tehtävän markkinoinnin vaikutusta ja lisäävät tuotteiden myyntiä.

Laminoinnit ja lakkaukset ovat totista touhua: painotuotteen suojaamisen ja kestoiän pidentämisen lisäksi niillä on mahdollisuus saada vastaanottaja ihastumaan painotuotteeseen. Ne lisäävät painotuotteen arvoa, erottavat sen massatuotteista ja parantavat sen myyntiä. Laminoinnit tai lakkaukset lisäävät tuotteen näyttävyyttä ja arvoa selvästi omaa kustannustaan enemmän. On myös osoitettu, että erikoisefekteillä ja pintakäsittelyillä voidaan lisätä tuotteen menekkiä. Tämä koskee sekä tuotepakkauksia että perinteisiä painotuotteita. Asiaa on tutkittu muun muassa lehtien irtonumeromyynnissä ja kirjojen myynnissä.

Ajattelemme painotuotteeseen tehtävän efektin investointina, emme kuluna. Hyvin suunnitelmalla usein jo pienillä efekteillä saadaan vastaanottajassa aikaiseksi isot vaikutukset. Erilaisilla efekteillä voidaan vaikuttaa lähes kaikkiin ihmisen aisteihin: näkö-, tunto-, haju- ja jopa kuuloaistiin. Vaikuttamalla samaan aikaan useisiin aisteihin painotuotteen jättämä muistijälki vahvistuu. Tämä tekee efektien yhdistelemisestä erittäin haasteellista – ja onnistuessaan palkitsevaa. Me Merkopainolla tiedämme miten vastaanottaja herätetään horroksestaan.

Myös efektien ympäristöystävällisyys on parantunut ja suurilta osin Merkopainolla käytössä olevat laminointikalvot ovat kierrätys- ja elintarvikemerkinnällä varustettuja. Saatavana on myös biohajoavia laminointimateriaaleja. Painotuotteen lakkaus tai laminointi ei estä tuotteen Joutsenmerkintää.

Esimerkkejä efektien tekemisestä

 

 

Case AGI-lehti – Graafinen tuotantotoimisto Sissy suunnitteli AGI-lehden numero 45 kantta. Sissy otti yhteyttä Merkopainoon ja pyysi apua efektien valintaan. Sissy ja Merkopaino valitsivat kannen efekteiksi yli-vetona Soft Touch -laminoinnin ja kohde-UV-lakkauksen tehosteeksi. Sissy suunnitteli kannen loppuun, lähetti painoaineiston kirjapainoon ja efektitiedoston Merkopainolle. Kirjapaino painoi AGI-lehden, lähetti kannen painoarkit Merkopainolle ja sisuksen sidottavaksi. Merkopaino laminoi ja lakkasi kannet ja lähetti eteenpäin sidottavaksi. Sitoja teki liimasidonnan ja lehti oli valmis lähetettäväksi lukijoille.

 

 

Case Stafix-näytekansio – Graafinen tuotantotoimisto Sissy ideoi materiaalivalmistaja Stafix Oy:n näytekansiota. Kanteen päätettiin laittaa gorillan tuimat kasvot. Pienen pähkäilyn jälkeen Merkopainosta ehdotettiin kahden erilaisen kohdelakkauksen käyttämistä: gorillan iholle paksu ja kiiltävä kohde-UV-lakkaus reliefi- eli koholakalla ja karvaisiin kohtiin röpelöinen kohde-UV-struktuurilakkaus. Sissy suunnitteli kannen ulkoasun ja teki efektitiedoston valmiiksi Merkopainon ohjeiden mukaan. Painotalo painoi arkit ja lähetti ne lakkaukseen Merkopainolle, josta ne menivät jälkikäsittelyyn. Kansiosta tuli hitti.

Malliviuhka

malliviuhka

Merkopainon malliviuhkasta saat uusia ideoita ja läjän käytännön esimerkkejä painotuote-efekteistä. Viuhka sopii loistavasti työvälineeksi painoille ja suunnittelijoille. 

Merkopainon malliviuhkan toinen painos on loppu. Mahdollisesta uusintapainoksesta ilmoitetaan myöhemmin.

Liity tilauslistalle

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Ota yhteyttä

Meiltä saat lisätietoa ja uusia ideoita painotuotteesi efektejä varten. Ota rohkeasti yhteyttä, niin tehdään painotuotteestasi hitti.

Markus Sellmer

Markus Sellmer

+358 40 500 5924
markus@merkopaino.com

Sakari Pyykkönen

Sakari Pyykkönen

+358 50 533 4000
sakari@merkopaino.com

Merkopaino Oy

merkopaino@merkopaino.com
Haukilahdenkatu 2 F
00550 Helsinki

Tuotanto / tilaukset

tuotanto@merkopaino.com

Aineistot

aineisto@merkopaino.com

Lähetä yhteydenottopyyntö

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.