Uutuus! Teemme nykyisin myös foliointeja ja preeglauksia.

parrot

Merkopainon tarina

Merkopaino on suomalainen painotuotteiden pintakäsittelyn huippuosaaja. Merkopaino perustettiin vuonna 1979 Merkonomiliiton omatarvepainoksi. Keskittyminen painotuotteiden erikoisefekteihin alkoi omistajanvaihdoksen yhteydessä 80-luvulla. Viimeiset tavalliset painokoneet viskattiin ulos ikkunasta samoihin aikoihin. Samalla Suomen ensimmäinen UV-lakkakone tipahti Merkopainon lattialle. 80-luvun lopussa Merkopaino muutti nykyisiin tiloihinsa Haukilahdenkadulle, Helsinkiin. Merkopaino onkin tehnyt upeita efektejä yli kolmenkymmenen vuoden ajan – kokemusta siis riittää.

Merkopaino on kasvanut tasaisen varmasti koko olemassaolonsa ajan – myös 90-luvun laman aikana. 2000-luvun alusta lähtien Merkossa on panostettu paljon uusiin kohdelakkaus- ja laminointimenetelmiin. Merkopainon tavoite on aina ollut pysyminen erikoisefektien parhaana kehittäjänä. Tähän on päästy hankkimalla uutta ja parasta rautaa lattialle, mutta myös satsaamalla työntekijöiden osaamiseen ja uusien tuotteiden ideointiin.

Viimeisin omistajanvaihdos tapahtui alkuvuodesta 2011, kun pitkäaikaiset eläkkeellä olevat omistajat Tapio Sihtola ja Mauri Mäkilä myivät osuutensa yhtiössä. Samalla toimitusjohtaja Markus Sellmer ja tuotantojohtaja Sakari Pyykkönen lisäsivät omistustaan yrityksessä. Uudeksi osakkaaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi tuli Samuli Vuorenhela, jolla on pitkä kokemus graafisen alan johtotehtävistä.

Jatkossa erikoisefektit saavat yhä suuremman roolin tuotevalikoimasta ja uusia mahdollisuuksia etsitään jatkuvasti lisää. Merkopaino pyrkii aina löytämään ratkaisun kaikkiin asiakkaiden toiveisiin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Merkopainon toimialue on Utsjoelta Hankoon ja miksei vähän kauemmaskin. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä kahdeksan työntekijää, joista kuusi paiskii hommia tuotannossa ja kaksi ahkeroi toimiston puolella paperiviidakossa. Ja kivaa on!

Ota yhteyttä

Meiltä saat lisätietoa ja uusia ideoita painotuotteesi efektejä varten. Ota rohkeasti yhteyttä, niin tehdään painotuotteestasi hitti.

Markus Sellmer

Markus Sellmer

+358 40 500 5924
markus@merkopaino.com

Sakari Pyykkönen

Sakari Pyykkönen

+358 50 533 4000
sakari@merkopaino.com

Merkopaino Oy

merkopaino@merkopaino.com
Haukilahdenkatu 2 F
00550 Helsinki

Tuotanto / tilaukset

tuotanto@merkopaino.com

Aineistot

aineisto@merkopaino.com

Lähetä yhteydenottopyyntö

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.